Saygın Klinik

Varis Tedavisi

Lazer Varis Tedavisi

Lazerle varis tedavisi, uzun yıllardır kullanılmakta olan ve giderek gelişen ve yaygınlaşan bir yöntemdir. Kılcal damarları, kliniğimizde hem Nd-YAG lazerlerle, hem radyo frekans teknolojisi ile hem de 980 nm diod lazer ekipmanlarıyla tedavi edilebilmektedir. Özellikle bu teknolojiler kullanılmaya başlamadan önce, mutlaka kalp ve damar cerrahi uzmanımız toplardamar sisteminizin renkli doppler ultrason incelemesini yapmakta ve sonrasında her farklı karakterde kılcal varise, kendi yapı ve özelliklerine uygun teknoloji ile müdahale edilmektedir. Merkezimizde kullanılan tüm teknolojilerin, FDA onaylı ruhsatları vardır ve dünyada 25 yıldır verimli ve etkin olarak kullanılmakta olan altın standart teknolojilerdir.

Bugüne kadar yapılmış araştırmalar lazerle varis tedavisi uygulamasının etkili ve güvenli olduğunu göstermiştir. Lazerle varis tedavisi işleminin yan etkisi çok minimaldir, literatürde uygulama yapılan bölgenin cilt renginde değişiklik (açılma veya koyulaşma), kabuklanma olduğu görülmüştür.

Lazer teknolojisindeki gelişmelerle, yeni dalga boylarının ve değişken atış sürelerinin kullanılmaya başlanmasından sonra, lazerle damar tedavisi yöntemi daha güvenli hale gelmiş ve başarılı sonuçlar elde edilebilmiştir. İdeal parametreler dalga boyu, atış süresi ve lazer ışınının çapının ayarlanmasıyla elde edilebilmektedir.

Varis ameliyatları yıllardan beri bacakta, kasıkta, dizde, diz altında çeşitli kesiler ile çelik tellerle damarı kopartarak bacaktan almak süratiyle yapılıyordu, artık yeni teknolojilerimiz ile, tutkal ile damarı tıkama, tutkal varis tedavisi, lazer ile damarı kurutma ya da ses dalgalarıyla varis damarları kurutma teknikleri ön plandadır. Bu işlemler esnasında kesme, dikme yapmıyoruz. Anestezi vermemize gerek kalmıyor. Uygulamalar sadece 10-15 dakika sürüyor ve tedaviden sonra da hastalarımız yürüyerek gündelik hayatlarına dönebiliyorlar. Yeni jenerasyon tedavilerimizin en önemli özelliklerinden biri de anında ve kalıcı çözüm sağlaması.

Bacaklarda ağrı, kramp, ödem, ağırlık hissi, yorgunluk, karıncalanma, kaşıntı, kanama, ciltte renk değişikliği gibi pek çok şikayetin yanı sıra, iyileşmeyen yaralar ve ülserlere neden olabilen varisin, tedavi edilmemesi durumunda zamanla pıhtı oluşturduğu biliniyor, bu pıhtıların kan yoluyla akciğere kaçarak, akciğer embolisi denilen ölümcül tabloya yol açabilir.

Bu sebeple hastalarımızın hayat kalitesini arttırmak için varis mutlaka tedavi edilmelidir.

‘’Varis lazer tedavilerinden veya varis tutkal tedavilerinden sonra neler yapılmalıdır?’’ sorusu en sık karşılaştığımız sorulardan birisidir.

İşlem sonrasında genellikle 2-3 günlüğüne çok ağır iş yapmamak; çarşı, pazar, düğün, dernek katılımlarını iptal etmek, ağırlık kaldırmalı, eşya taşımalı, yük taşımalı işler yapmamak gerekiyor.

Uygulama sonrasında gündelik hareketlerimizi, gündelik gezmelerimizi yapabiliyoruz. Eğer bacakta herhangi bir şekilde iyi damar torbacıkları alındıysa 1-2 noktada delik olabiliyor oralar için 2 gün sonra duş alınması daha doğru oluyor. Bunun dışında işlem sonrası  1 gün bacağımızı sargıya sarıyoruz, ondan sonraki dönemde bacağımıza varis çorabımızı giyiyoruz ve 5 gün varis çorabının bacakta durması kâfi oluyor.

Kaliteli çok sıkı olmayan bacak ölçülerine göre alınmış bir varis çorabı.

Toplar damar güçlendirici, toplar damarların kendisini gevşetip daha da ilerlemesinin önüne geçen ilaçlarımız var, bu ilaçlar faydalı olur.

Ne kadar çok yürüyüş yapıp adım atarsak bacaklarımız o kadar çok kasılır ve kirli kanı o kadar yukarı atar.

 Özellikle at kestanesi kremi veya beraberinde 1-2 damla zeytinyağını bacağımıza yedirerek her akşam bacaklarımıza masaj yapmak çok iyi gelir.

Kılcal Varis Tedavisi

Varis Tedavisi Özel Bölge Varisleri Kılcal Varis Tedavisi Kılcal Varis Tedavisi Kılcal Varis Tedavisi Varis hastalığının, onlarca farklı çeşidinden bir...

Tümünü Gör

Özel Bölge Varisleri

Varis Tedavisi Özel Bölge Varisleri Kılcal Varis Tedavisi Özel Bölge Varisleri Kadın ve erkek hastalarda ortak karakterde seyreden bir varis...

Tümünü Gör