Saygın Klinik’in yeni teknolojisi EECP makinesi ile diz altı, diz üstü, uyluk, alt karın bölgesine dışarıdan basınç uygulayarak vücudun üzerindeki dolaşım yükünü azaltıyoruz.
EECP cihazı kimler için uygun? EECP için herkes uygun mu? Herkes EECP girebilir mi?
Saygın Klinik'de, özellikle FDA onayı alırken yaptığımız çalışmalar ile birlikte, EECP cihazının binlerce hasta üzerinde yapılmış çok fazla çalışma istatistiklerine ve son dönemde çıkan yayınlara dayanarak, özellikle kalp yetmezliğinde EECP tedavisinin çok etkili olduğu kanıtlanmıştır.
Kalbin kasılma gücü 70 beygir olan bir motor olarak ele alındığında, kalbin 70 beygir gücünde kan pompalaması yavaşça 60-50-40’a,ondan sonra 30-20’lere düştüğünde kalp yetmezliği tablosunda EECP’nin çok yaygın olarak kullanımının faydalı olduğunu gösteren yayınlar vardır fakat bununla beraber kalbin kasılması bu kadar güç kaybetmemişken bile kalpte stent takacak yer kalmadıysa, kalpte artık Bypass'ı yapacak damar kalmadıysa, fakat hastamız yürüyemiyor , efor sarf edemiyor, merdiven çıkamıyor ve üstelik hemen tıkanıp, nefes darlığı gelişiyor ise böyle durumlarda da yine EECP tedavisi çok ciddi fayda sağlıyor.
Bununla birlikte bazı hastalarımızda çekilen kalp anjiyolarında yaygın bir yavaş akım oluyor. Damarlarıdaki kan normalde kalp damarlarının içinde belli bir hızda gider örnek: düz bir yolda giden bir aracın kurallara uymak için hep 60 km hızla gitmek zorunda olması gerektiği gibi.
Fakat bazı hastalarda çekilen anjiyolarda hastalarımızın genç olmalarına rağmen damar çapları çok ince kalibrasyonlu oluyor, bundan kaynaklı damarlarına verilen boyalı kan çok yavaş akıyor işte bu durumdaki hastalarımızın bütün damarları açık dahi olsa EECP tedavisi kollenetinal yan dallar oluşturduğu için kalbin içerisinde kendi kendine bypass'ı yapmasına neden olur. Bu durum için mutlak suret ile EECP tedavisinin 6 ayda bir 35 seans yapılmasının çok faydası olduğunu gösteren yayınlar da var.
Bunun dışında EECP tedavisine kalp damarlarında %40-30-20 gibi ufak tefek ama yaygın kireçlenmeler yapmış henüz ameliyat gerekmeyen, henüz stent gerekmeyen, hastalarımızda da öncelikle Optimal İdeal Bilimsel Tıbbi Tedavi düzenledikten sonra , EECP tedavisini de aldığımızda tedavi bizim kalbimizde bir sürü yeni yan dal oluşmasını sağlıyor, aynı bir fidan gibi büyürken kesilir, budanır ve üzerinde fazlasıyla tomurcuklar çıkar ve onlar daha hızlı daha taze dallar vererek büyür, EECP de işte aynı mantık ile bir etki gösteriyor.
Hastalarımızın kalplerinde kireçli olan damarların hızlı yaşlanan, ana damarların yanlarında bir sürü tomurcuk (mısır püskülü) gibi kılcal çok fazla yeni atardamar, yan dallar ve koleteral dalların oluşmasını sağlıyor .
Bu sebeple, uygulama alanı EECP’nin kalp ile ilgili bir problemi olan çoğu hastamızda gerçekten geniş bir yelpazede faydalı olduğunu görüyoruz.
EECP cihazı kimler için uygun? EECP için herkes uygun mu? Herkes EECP girebilir mi?
Saygın Klinik'te yaptığımız çalışmalar ile birlikte özellikle FDA onayı alırken EECP cihazının binlerce hasta üzerinde yapılmış çok fazla çalışma istatistikleri var ve son dönemde çıkan yayınlar özellikle kalp yetmezliğinde EECP nin çok etkili olduğunu kanıtlıyor.
Kalbin kasılma gücünü 70 beygir olan bir motor olarak ele alındığında, kalbin gücü 70 beygir gücünde kan pomapalaması yavaşça 60-50-40 a ondan sonra 30-20 lere düştüğünde kalp yetmezliği tablosunda EECP nin çok yaygın olarak kullanımının faydalı olduğunu gösteren yayınlar var fakat bunla beraber kalbin kasılması bu kadar güç kaybetmemişken bile kalpte stent takacak yer kalmadıysa, kalpte artık Bypass'ı yapacak damar kalmadıysa, fakat hastamız yürüyemiyor ,efor sarfedemiyor, merdiven çıkamıyor, ve üstelik hemen tıkanıp, nefes darlığı gelişiyor ise böyle durumlarda da yine EECP tedavisi çok ciddi fayda sağlıyor.
Bununla birlikte bazı hastalarımızda çekilen kalp anjiyolarında yaygın bir yavaş akım oluyor. Damarlarındaki kan normalde kalp damarlarının içinde belli bir hızda gider örnek; düz bir yolda giden bir aracın kurallara uymak için hep 60 km hızla gitmek zorunda olması gerektiği gibi.
Fakat bazı hastalarda çekilen Anjiyolarda hastalarımızın genç olmalarına rağmen damar çapları çok ince kalibrasyonlu oluyor bundan kaynaklı damarlarına verilen boyalı kan çok yavaş akıyor işte bu durumdaki hastalarımızın bütün damarları açık dahi olsa EECP tedavisi kollenetinal yan dallar oluşturduğu için Kalbin içerisinde kendi kendine Bypass'ı yapmasına neden olur bu durum için mutlak suret ile EECP tedavisinin 6 ayda bir 35 seans yapılmasının çok faydası olduğunu gösteren yayınlarda var.
Bunun dışında EECP tedavisine kalp damarlarında %40-30-20- gibi ufak tefek ama yaygın kireçlenmeler yapmış henüz ameliyat gerekmeyen, henüz stent gerekmeyen, hastalarımızda da öncelikle Optimal İdeal Bilimsel Tıbbi Tedavi düzenledikten sonra ,EECP tedavisini de aldığımızda tedavi bizim kalbimizde bir sürü yeni yan dal oluşmasını sağlıyor, aynı bir fidan gibi büyürken kesilir, budanır,ve üzerinde bir fazlasıyla tomurcuklar çıkar ve onlar daha hızlı daha taze dallar vererek büyür , EECP de işte aynı mantık ile bir etki gösteriyor.
Hastalarımızın kalplerinde kireçli olan damarların hızlı yaşlanan ,ana damarların yanlarında bir sürü tomurcuk (mısır püskülü) gibi kılcal çok fazla yeni atardamar, yan dalları ve koleteral dalların oluşmasını sağlıyor .
Bu yüzden uygulama alanı EECP nin kalp ile ilgili bir problemi olan çoğu hastamızda gerçekten geniş bir yelpazede faydalı olduğunu görüyoruz.